1 el curry madras (specerijenmengsel) (Jonnie Boer)
50 g rozijnen of dadels en/of vijgen in stukjes
1 limoen (schoongeboend)
300 g kalkoenfilet of kipfilet
Bereiding:
Verdeel de bloemkool in roosjes. Maal debloemkool in een keukenmachine fijn tot de bloemkool op couscous lijkt. Doe in een schaal.
Kook de bevroren tuinbonen of erwtjes 5 min. in kokend water. Giet af, spoel af onder koud stromend water. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pistachenoten 3 min. op middelhoog vuur. Laat afkoelen op een bord.
Snipper de ui. Verhit 2/3 van de olie in een koekenpan en fruit de ui met de curry madras 4 min. op laag vuur. Schep de ui met de olie door de bloemkoolcouscous. Voeg de tuinbonen en rozijnen toe.
Rasp de groene schil van de limoen boven de couscous en pers de vrucht uit. Breng de couscous op smaak met het limoensap, peper en eventueel zout.
Snijd de kalkoen in stukjes. En bak deze in wat olie en voeg peper en zout naar smaak toe. Leg op de couscous en bestrooi met de pistachenoten.