Couscous van bloemkool, tuinbonen en kalkoenfilet


Couscous van bloemkool, tuinbonen en kalkoenfilet

couscous-van-bloemkool-docx

Ingrediënten:

  • 1 bloemkool
  • 250 g tuinbonen of doperwtjes (diepvries)
  • 95 g pistachenoten
  • 1 ui
  • 3 el olijfolie
  • 1 el curry madras (specerijenmengsel) (Jonnie Boer)
  • 50 g rozijnen of dadels en/of vijgen in stukjes
  • 1 limoen (schoongeboend)
  • 300 g kalkoenfilet of kipfilet

Bereiding:

  • Verdeel de bloemkool in roosjes. Maal debloemkool in een keukenmachine fijn tot de bloemkool op couscous lijkt. Doe in een schaal.
  • Kook de bevroren tuinbonen of erwtjes 5 min. in kokend water. Giet af, spoel af onder koud stromend water. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pistachenoten 3 min. op middelhoog vuur. Laat afkoelen op een bord.
  • Snipper de ui. Verhit 2/3 van de olie in een koekenpan en fruit de ui met de curry madras 4 min. op laag vuur. Schep de ui met de olie door de bloemkoolcouscous. Voeg de tuinbonen en rozijnen toe.
  • Rasp de groene schil van de limoen boven de couscous en pers de vrucht uit. Breng de couscous op smaak met het limoensap, peper en eventueel zout.
  • Snijd de kalkoen in stukjes. En bak deze  in wat olie en voeg peper en zout naar smaak toe. Leg op de couscous en bestrooi met de pistachenoten.