Wortelspaghetti met zalm en courgettesaus
Ingrediënten: (voor 2 – 3 personen)
- 5 grote (winter)wortels
- 250 g diepvries doperwtjes of tuinbonen
- 200 g gerookte zalm
- 1 courgette
- 1 limoen
- 100 ml slagroom of 100 ml kokosmelk
- olijfolie
- 2 tenen knoflook
- peper en zout
Bereiding:
Maak met behulp van een spirellisnijder wortelspaghetti, Kook de doperwtjes of tuinbonen 5 minuten in een klein beetje water. Was en snijd de courgette in stukjes. Rasp de limoen. Maak met behulpvan een staafmixer een saus van de rauwe courgette en voeg de rasp van de limoen toe. Voeg de slagroom of de kokosmelk toe aan de courgette saus. Doe de olijfolie in een wokpan, voeg klein gesneden knoflook toe, voeg de wortel en erwtjes toe en laat een en ander 5 tot 10 minuten om en om warm en (beet)gaar worden. Voeg de zalm in stukjes toe en maak op smaak met peper en eventueel wat zout. Serveer de wortelspaghetti met de (koude) courgette saus.